Cast van film De Overgave, gebaseerd op De Overgave van Floor

Dit is de tekst van het persbericht dat vrijdag 16 mei werd verstuurd over de film De Overgave.
Rick Engelkes vertolkt de hoofdrol in de speelfilm DE OVERGAVE. Hij was vorig jaar nog te zien in VERLIEFD OP IBIZA. Ook Dave Mantel (GTST, SPIJT) en Carly Wijs, bekend van de tv-serie DIVORCE spelen een rol. Sheena Tchai maakt haar speelfilmdebuut. In de overige rollen zien we Ellen ten Damme (CIRCUS STILETTO) Melody Klaver (OORLOGSWINTER), Dave Roelvink (STERREN SPRINGEN), Kees Boot (HARTENSTRAAT) en Richard Kemper (Veldhuis & Kemper).

Na de wereldwijde hype van de Fifty Shades of Grey boeken, schreef Renee van Amstel met de erotische roman “De Overgave Van Floor”. Het boek werd eind november 2012 door Karakter Uitgevers uitgegeven. In maart 2013 verscheen het vervolg: “Het spel van Floor”, weer later “De Extase van Floor”. In juni starten de opnamen van de film DE OVERGAVE. Deze zullen deels in Nederland plaatsvinden en er zal ook in Kroatië gedraaid worden.

Over de film

Eva is een leuke eigenzinnige jonge vrouw. Ze werkt in een café en haar droom is zangeres worden. Op een dag vraagt de beroemde acteur Erik of ze samen met hem de hoofdrol wil spelen in een film. Er is nog geen script, alleen het boek De Overgave Van Floor.  Wil ze samen met hem kijken hoe ze samen de twee personages in het boek zouden kunnen gaan spelen? Dat is het begin van hun onstuimige relatie, waarbij ze steeds verder op zoek

gaan naar hun eigen fantasieën en grenzen…

Uiteindelijk leidt het tot een verrassend einde, waarin Eva eindelijk het geheim van het “Fifty shades mysterie” ontdekt: Want waarom hebben zoveel Nederlandse vrouwen afgelopen jaar de Fifty Shades gekocht? In de film lopen ‘werkelijkheid’ en verhaallijn van “De Overgave van Floor” op een bijzondere manier door elkaar.

Talent United produceert de film. Het scenario is van Mark Gaspercic en Paul Ruven.

A-Film Benelux zal de film 21 augustus in de bioscoop distribueren.

0

Leave a Comment