De film De overgave: boek als hoofdpersonage

Vorig jaar september al werd het eerste contact gelegd door filmproducent Paul Ruven met uitgever Karakter over de mogelijke verfilming van De overgave van Floor. Hij was op het spoor van het boek gezet door een medewerkster van kantoor die het had gelezen. Er ging nog heel wat water door de Rijn voor vrijdag 16 mei bekend werd gemaakt dat er een film komt gebaseerd op De Overgave van Floor; geen verfilming, maar gebaseerd op. Het boek speelt als het ware de hoofdrol in de film.

Selfie van Dave Mantel tijdens voorbespreking voor filmpresentatie bij RTL Late Night. Met Carly Wijs, Paul Ruven en Sheena Tchai.

Selfie van Dave Mantel tijdens voorbespreking voor filmpresentatie bij RTL Late Night. Met Carly Wijs, Paul Ruven en Sheena Tchai.

De mannelijke hoofdpersoon in de film, Erik (Rick Engelkes), benadert de vrouwelijke hoofdrolspeler Eva (Sheena Tchai) omdat hij met met haar in een film wil spelen. Daarvan is nog geen scenario, alleen een boek: De overgave van Floor. Eva begint in het boek te lezen, raakt gefascineerd door zowel Erik als het thema, en vanaf dat moment lopen filmwerkelijkheid en verhaallijn steeds meer door elkaar.

Ik ben blij met deze opzet; ze is bijzonder, spannend en uitdagend. Producent en regisseur Paul Ruven was erg benieuwd naar mijn reactie toen we het scenario – daarna nog vele malen veranderd – voor de eerste keer samen doornamen. Hij hield rekening met een afwijzende reactie, na een paar bladzijden al was ik net zo enthousiast als hij.

Er is een goede cast met (zeer) ervaren en relatief jonge acteurs. De opnamen beginnen al snel: begin juni. De première is nog sneller: 21 auguatus. Het belooft een – in vele opzichten – spannende film te worden.

4

Leave a Comment