‘Deel drie weer net zo goed als deel een’

Ik ken MiriamH niet, maar ze maakt werk van haar reviews op bol.com. Kan zowel zeer lovend als tamelijk vernietigend zijn. Schreef eerder positief over De overgave van Floor, toen negatief over deel 2 en daarna weer (heel) positief over deel 3. Dit schreef ze over deel De extase van Floor: ‘Na het geweldige deel 1 en teleurstellende deel 2 was dit (voorlopig?) laatste deel gelukkig weer net zo goed als deel 1. Het is goed geschreven en de diepgang, het reflecterend vermogen en de humor van Floor zijn weer terug. Hoewel het ‘sub’ zijn van Floor in dit boek steeds verder van mijn eigen persoon gaat staan, blijft het personage voor mij invoelbaar en herkenbaar.De gebeurtenissen in het stukje leven van Floor dat we in dit boek mee krijgen zijn verrassend, een beetje spannend en het is vooral een vol en druk leven. Ik merk al snel dat dit geen happily ever after of zelfs een unhappily ever after gaat worden, maar een open einde. En dat is prima en het is mooi.

Kortom; een goed geschreven boek. Inderdaad prima los te lezen van deel 1 en 2, hoewel ik vind dat je zeker deel 1 niet mag missen. Deel 2 kun je skippen; je hoeft alleen te onthouden dat Floor een nieuwe polyamorische Dom in haar leven heeft die Jon heet, ze Rick vergeven heeft en ook met hem een relatie heeft. De rest van het boek is opvulling en kun je door de flashbacks in deel 3 wel oppikken.

Ik zou graag het verhaal uit het oogpunt van Rick nog eens willen lezen. Misschien een leuk idee voor een vervolgserie?
Ik vind ook zijn ontwikkeling fascinerend en op het laatst moeilijk te volgen uit het perspectief van Floor. Ik ben ook benieuwd hoe het hem verging in de tijd zonder Floor.’

Leuk toch?
Meer bol.com reviews.

0

Leave a Comment