De vrouw van de ambassadeur

Het startpunt voor de Floor-boeken is te vinden bij de literaire thriller die ik, als René Brouwer, meer dan drie jaar geleden schreef: De vrouw van de ambassadeur. Een thriller waarin een reisjournalist de hoofdpersoon is met een verhaal dat zich grotendeels in Bangkok afspeelt. In dat boek, geschreven ver voor de Vijftig Tinten serie bekend werd, komen ook enkele sm scènes voor. Op die scènes kreeg ik positief commentaar, onder meer van de vrouw, die namens het ingehuurde bureau het manuscript becommentarieerde en ook van de dames van e-book uitgever OnsWoord.nl dat het in eerste instantie in digitale versie uitgaf. (De thriller is trouwens nu ook in de papieren versie en onder meer via bol.com verkrijgbaar.)

Omslag van De vrouw van de ambassadeur

Omslag van De vrouw van de ambassadeur

Dit commentaar stimuleerde mij eens een poging wagen tot het schrijven van een erotische roman, toen de Vijftig Tinten hype begon. Kon ik, behalve een boek met enkele sm en nog wat andere seks scènes, ook een erotische roman schrijven. Het uitgangspunt was direct: het moest gaan over gewone mensen, de lezer moest zich kunnen voorstellen dat een stel zich op deze manier op het sm pad begeeft, het moest leuk zijn om te lezen, niet plat maar wel opwindend, herkenbaar. Volgens veel van de commentaren is dat gelukt.

Korte beschrijving:
Uit haar ooghoek zag ze dat hij iets pakte van het tafeltje naast hem. Pas toen hij het ontrolde zag ze dat het een zweep was. Een handvat van dertig of veertig centimeter. Een dikker uiteinde. Aan de andere kant lange leren stroken. Ze slikte toen ze besefte dat ze op het punt stond zich met een zweep te laten slaan.

Richard van Dam is reisjournalist. Op de dag dat zijn artikel over succesvolle Nederlanders in Bangkok verschijnt, wordt een van de geïnterviewden vermoord, de populaire restauranthouder Thijs Jongmans. Gedreven door nieuwsgierigheid reist Richard terug naar Bangkok. Eenmaal daar wordt zijn pad diverse keren gekruist door Sharon van Bijsterveld, de vrouw van de ambassadeur en Richard vraagt zich af wat zij te maken kan hebben met de vermoorde Thijs Jongmans. Zonder het te weten komt hij in contact met een crimineel netwerk dat Thaise vrouwen levert aan mannen die bereid zijn grof te betalen om tot het uiterste te gaan.

Zijn nieuwsgierigheid brengt niet alleen Richard zelf maar ook de vrouw van de ambassadeur in levensgevaar.

 

 

5

Leave a Comment