Renee heet eigenlijk René

Ja, Renee van Amstel is René Brouwer. Ik ben uit de kast. Toen literair  agent Willem Bisseling het eerste deel van mijn manuscript van De overgave van Floor (met toen nog als werktitel Grenzen), naar uitgevers stuurde had ik de naam Renee van Amstel al bedacht. Het is boek is geschreven in de ik-vorm en de hoofdpersoon is Floor, een 30-jarige vrouw; leuk om te zien, succesvol, slim, humoristisch. Daar hoorde een vrouwelijke auteur bij vonden we. Geen uitgever vermoedde dat het door een man was geschreven. Een compliment, vond ik. Dat betekende dat ik me goed had ingeleefd in mijn hoofdpersonage. Soms zelfs zo, dat ook mijn vrouw zei: hoe weet je dat toch allemaal.

Nu is het dus bekend. Wel een prettig idee. Dat uiteindelijk bekend zou worden dat Renee van Amstel een man was, daar waren de uitgever en ik het wel over eens. Wanneer dat zou zijn was de vraag. Interviewverzoeken voor de Jakhalzen van De Wereld Draait Door en Volkskrant Magazine (20 april) gaven het zetje om dat nu maar te doen. Er staat ook een prima interview in de regionale editie van het AD
Wie meer wil lezen over René Brouwer, die eerder het boek De vrouw van de ambassadeur publiceerde, kijkt maar even op zijn eigen site, www.renepbrouwer.nl. Ga ik ondertussen met deel drie van Floor: De extase van Floor.

3

Leave a Comment