Stichting Info BDSM doet nuttig werk

Maandag heb ik een open en plezierig gesprek gehad met Sebastianus, bij veel twitteraars bekend als @infoBDSM, en Anna van de Stichting Info BDSM. Hoewel met name Sebastianus en ik veelvuldig via twitter en mail contact hebben gehad sinds het verschijnen van De overgave van Floor hadden we elkaar nog nooit ontmoet. Een ontmoeting is ook niet gewoon, zo is te lezen op de website: ‘Wij wensen anoniem te blijven.’ Welgemeende complimenten over de herkenbaarheid en de integriteit van de Floor-boeken zijn, voor mij, juist uit hun mond zeer betekenisvol.

De stichting bestaat ‘uit een groep mensen (mannen en vrouwen) die zich tot doel gesteld hebben om objectieve (lees: vrij van enig eigenbelang) informatie over BDSM te verspreiden. We zijn BDSM-ervaren en hebben sociaal-psychologische achtergronden en deskundigheid. Onze doelstelling is zoekenden zoveel mogelijk bij te staan door mentoring en informatieverspreiding, eventuele doorverwijzing.’  Wij spraken over de stichting, hun ervaringen, de risico’s die op de loer liggen voor zoekenden, maar uiteraard ook mijn boeken en mijn research en ervaring.

Opnieuw vertelde Anna me, zoals ze ook al had geschreven in haar recensie over De extase van Floor, dat ze zich niet kon voorstellen dat Floor geen vervolg meer zal krijgen. Als het ervan komt is dit gesprek daar in elk geval een positieve stimulans voor geweest.

Voor mensen die meer willen begrijpen over BDSM: overweeg het boek Ik beheers je te kopen.

0

Leave a Comment