Met dank aan subinthecity

Op pagina 108 en 109 van Het spel van Floor probeert Floor aan haar (beste) vriendin Liza duidelijk te maken wat het betekent om een sub te zijn. Ze citeert een bekentenis die ze op internet gevonden heeft. Die bekentenis heb ik daadwerkelijk ‘geleend’ van het blog subinthecity. Uiteraard heb ik het de schrijfster van het blog het laten weten en voorgelegd. Dit is de betreffende passage:  ‘Op een blog las ik eens hoe een jonge vrouw beschreef dat ze ongelukkig was, maar niet wist waarom. Dat ze wegging bij haar – lieve – vriend maar niet wist waarom. Dat ze zich rond at, maar niet wist waarom.  En nu, jaren later, weet ze wat er niet klopte, schreef het meisje. Na jaren van ontdekken, ontmoetingen, verlangens wegstoppen en schaamte is ze eruit. Ze is naast heel veel andere leuke dingen een sub. Het brengt haar tot leven. Het maakt haar gelukkig.
Het raakte me, het liet me zien dat sub zijn geen spelletje is. Misschien soms ook, maar voor velen niet. Het is een deel van jezelf. Ik liet het aan Liza lezen. Ze leek het voor het eerst een beetje te snappen.’

1

Leave a Comment